Cyberkriminalitet er kommet for at blive. Også det findes i en lang række udgaver og udføres med en lang række motiver. Det er under alle omstændigheder noget du og I bør være opmærksom på, både nu, men også i fremtiden. Så det er vigtigt at holde sig opdateret på nyhederne omkring dette område.

Direkte tyveri

En måde at udføre cyberkriminalitet er at at direkte stjæle. Det kan eksempelvis være at hacke sig frem til koder, og komme ind og stjæle fra bankkonti. Det er der mange kriminelle, der har spekuleret i, og udviklet avanceret metoder til at få folk til at opgive oplysninger der ellers bør være meget fortrolige og holdes tæt på kroppen. Men kriminelle har kreative evner, og kan tænke anderledes og udnytte det.

Hacke af forskellige grunde

Kriminelle kan have mange forskellige motiver til at hacke sig ind i andre systemer. Et motiv kan være at stjæle informationer, der kan bruges på den ene eller anden måde. Det kan jo blandt andet være informationer, der har meget stor værdi. Et andet motiv til at hacke er at ødelægge. Det kan med et motiv for at ramme nogen, som man af den ene eller anden ikke kan lide og som man ønsker noget ondt. Der hackes også for at ramme konkurrenter i en branche. At kunne få en konkurrents systemet til at gå ned, kan give andre store fordele. Nedetid i systemeterne i en virksomhed er noget, der koster dyrt, og kan være en grund til at kunder forsvinder, hvilket selvfølgelig koster rigtig meget på økonomien.

For at skabe reklame

Et motiv til at hacke er ofte også at få reklamer ind på andre sites eller i mails. Det kan der være god økonomi i få klik på Internettet, og det kan opnås på mange forskellige måder via hacking.

Skabe kaos

Endnu en form for cyberkriminalitet er den, der udføres for at skabe kaos. Det kan gøre med forskellige motiver. Det kan blandt andet være som en del af krigsførelse eksempelvis for at skabe kaos i et andet land ved at få offentlige systemet til at bryde samme og dermed lamme funktioner i et helt land. For i langt de fleste lande er rigtig mange offentlige systemet digitaliseret, og dermed svære at opretholde, hvis de bliver hacket.

 

You may also like